Menu

Onze Expertise

Ons Verhaal

Even kort voorstellen, mijn naam is Ger de Heus en ik ben oprichter en eigenaar van Andalusië Fietsreizen. Net als vele van mijn gasten was ik in Nederland een enthousiaste toerfietser en nam graag deel aan cyclosportieve tochten. Onder andere La Marmotte heb ik enkele keren mogen rijden. Maar ook als vakantiefietser heb ik vele streken in Europa en Noord Amerika kunnen doorkruisen.

In beide vormen van fietsvakanties heb ik Andalusië leren kennen en ben gegrepen door de schoonheid van deze regio. Meer in het bijzonder de streek rondom Ronda; de Serrania de Ronda. Aan de westkant het stuwmeer met de beklimming van Las Palomas en aan de oostkant de Sierra de las Nieves.

Toen ik dan ook in 2010 het besluit nam dit bedrijf te beginnen was de keuze voor de streek en de naam snel gemaakt. Bienvenido en Andalucia!

Onze Expertise

Volledig ontzorgd

Vanaf je aankomst op de luchthaven van Málaga tot je vertrek een week later nemen wij je alle zorgen uit handen. De transfer naar Ronda, je hotel, de diners, de fietsen, de routes en alle verdere verzorging nemen wij je uit handen. Jij hebt immers vakantie!

Wij kennen de streek

We hebben met zorg de mooiste routes in de omgeving van Ronda voor je geselecteerd. Of je nu de bijna “Toscaanse” heuvels bij Olvera doorkruist of in de Sierra de Grazalema hoog op het groene stuwmeer neerkijkt je bent ervan verzekerd dat je altijd de mooiste routes rijdt.

Voor alle niveaus

Of je nu voor het eerst de bergen in gaat op je racefiets of over heel veel  ervaring in de bergen beschikt hier in Ronda vind je alles wat nodig hebt voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Vraag ons gratis ebook aan

Vind ons op Facebook

Ons Team

Ger de Heus

Ger de Heus

Eigenaar en oprichter

“Ik ben eigenaar en oprichter van Andalusië Fietsreizen. Sinds februari 2011 begeleid ik mijn gasten door de bergen rondom Ronda. Als gepassioneerd fietser heb ik vele streken in Europa (en Noord Amerika) mogen bezoeken op de fiets.

Ik ben gegrepen door de schoonheid en de enorme mogelijkheden van Andalusië. Op de fiets deel ik graag mijn enthousiasme voor de fiets en deze regio met mijn gasten. Toen ik dan ook in 2010 het besluit nam dit bedrijf te beginnen was de keuze voor de streek en de naam snel gemaakt. Ik hoop je binnenkort hier te mogen begroeten.

Bienvenido en Andalucia!”

Danny Verschueren

Danny Verschueren

Fietsgids en technieker

“Ik ben Danny, 53 jaar en ben afkomstig van Westerlo in België. Ik heb jarenlang een tenniszaak in België gehad en vond het tijd voor iets compleet anders.

Hoewel ik uit het mountainbiken kom is het reuze leuk om op de racefiets te gidsen in het prachtig gevarieerd berglandschap rondom Ronda. Er is maar één zekerheid : je rijdt ofwel naar boven of naar beneden. Met een groot verzet langs een kanaal rijden is er hier zeker niet bij.

Mijn grootste voldoening bestaat hierin dat de gasten, snel of traag, oud of jong, ondanks de (soms) zware inspanningen, de rit uitrijden en er met plezier op terugkijken en gewoon zeggen dat het “goed” was. Meer moet dat niet zijn. Alhoewel een fris pintje erna ook niet te versmaden is!”

Jord van Haelst

Jord van Haelst

Fietsgids

“Ik ben Jord, 25 jaar en afkomstig uit Tilburg.

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik begonnen met fietsen en inmiddels ben ik er een tikje in doorgedraaid met meer dan tienduizend fietskilometers per jaar. Het is een geweldige sport en rondom Ronda is het prachtig fietsen. Van lange klimmen tot snel dalen en stoempen over het glooiende ‘Spaans vlak’.

Ik ben net voor het wielerseizoen afgestueerd van de Universiteit in Tilburg, ik kan nu een paar maanden in Spanje fietsen en genieten voordat ik aan de slag ga en terug keer naar Nederland.

Ik geniet er het meest van om met een groep doorrijders grote afstanden te touren door het Spaanse landschap. Voor de afwisseling ga ik net zo graag op pad met ‘team terras’ langs de vele Spaanse koffietentjes.”

Shaghayegh Farkooshi

Shaghayegh Farkooshi

Fietsgids

“Hola!

Ik ben Shagha, 36 jaar en woon in Almere, Nederland. Ik ben Iraanse (Perzische), geboren in India en heb het grootste deel van mijn leven in de VS (Houston, Texas) doorgebracht. Momenteel verblijf ik in Ronda, Spanje tot einde juni om te gidsen in het prachtige Andalusië. Als fanatieke wielrenster houd ik van een uitdaging in goed gezelschap. Mensen vind ik erg interessant en iedereen heeft wel een leuk verhaal te vertellen (meestal…knipoog!).

Hiervoor werkte ik in een commerciële rol als Business Developer voor een internationaal IT bedrijf. En vanaf juli begin ik bij een nieuwe werkgever in een soortgelijke rol. Tot die tijd hoop ik als gids een positieve bijdrage te leveren aan het fietsgenot en voldoening van mede-wielerliefhebbers.”

Robin Driehuijs

Robin Driehuijs

Fietsgids + Sociale Media & Marketing

“In het voorjaar van 2015 ben ik bij Andalusië Fietsreizen 4 maanden als gids komen werken. Ik was daarmee de eerste gids die Ger aannam en heb in mijn periode in Ronda veel geleerd. Toen ik aankwam in Februari zat ik nog maar een jaar op de fiets, dus een beetje ervaring moest ik nog opdoen. Ger heeft mij en mijn collega Kenneth toen in de eerste weken vooral alle routes rondom Ronda goed laten zien, en al snel waren we helemaal thuis in de bergen. Mede door de ervaring die ik opgedaan heb bij Andalusië Fietsreizen rijd ik nu wedstrijden in Nederland bij de wielervereniging De Jonge Renner. Na mijn zomer in Spanje ben ik bij Andalusië Fietsreizen blijven werken als ‘reserve’ gids, en doe daarnaast ook veel in het sociale media en marketing gedeelte.”

Peter Wierda

Peter Wierda

Fietsgids

Peter Wierda

Puffend een berg op, lachend een berg af. Heerlijk vind ik dat. Samen met gasten genieten van de prachtige omgeving en de uitdagingen van het terrein. Een koffietje en een stuk cake op een terras in de zon. De beloning voor de arbeid. Daarom doe ik wat ik doe. Op de flanken van de Alpe d’Huez leerden Ger en in elkaar kennen en sindsdien delen we de passie om deze ervaring met anderen te delen. Vandaar dat ik met regelmaat aansluit bij het begeleidingsteam van Andalusië Fietsreizen. Vanaf dit jaar gaat niet alleen de racer mee, maar gaan ook de dikke banden mee het vliegtuig in. Want naast prachtige verlaten bergweggetjes grossiert de regio in uitdagende trails met vaak spectaculaire uitzichten! Ik kan niet wachten!

Wat onze gasten over ons zeggen

Lekker een weekje fietsen in een fantastische omgeving. Totale ontzorging van je fietsvakantie met een aangenaam gezelschap.

Flexibel in aanpassingen. Topweek gehad !!!!!

Ton, Asten

We hebben een week met veel plezier een week doorgebracht onder hoede van Andalusie Fietsreizen onder de bezielende leiding en het enthousiasme van Ger de Heus. Alles perfect geregeld volgens afspraak, werkelijk fantastische nieuwe Trek fietsen, prachtige , maar zware routes en lekker voorjaarsweer.

Kortom, wij komen zeker terug!

Martin en Joke, Groesbeek

De prachtige omgeving van Ronda is ideaal om het fietsseizoen in te luiden. Mooie routes (met inkort mogelijkheden) en een fantastisch hotel maken deze vakantie zeker voor herhaling vatbaar.

Dank Ger, voor al je fietstips en de goede organisatie.

Mieke, Ubbergen