Menu

Het weer

Het weer

Het weer voor de fietser

De Serranía de Ronda kent een bijzonder vriendelijke klimaat voor de fietsliefhebbers. Door de ligging achter diverse bergruggen is het klimaat vooral van het voorjaar tot en met het najaar erg mild. De temperaturen zijn altijd zo vriendelijke dat er met arm- en beenstukken gefietst kan worden.

In het voorjaar, van maart tot en met juni, lopen de temperaturen geleidelijk op van koel tot al behoorlijk warm. Hoe kun je dat zien als fietser? In maart rijd ik zelf met arm-, beenstukken en een windstopper. In april trek ik die onderweg uit en in mei neem ik ze doorgaans niet meer mee.

De zomer maanden juli en augustus worden door veel fietsers als erg warm ervaren. Toch zijn ook dit prima maanden voor fietsers zolang je maar vroeg vertrekt en zorgt dat je rond 13 uur terug bent.

Ook september is nog warm maar de nachten koelen al veel verder af waardoor de ochtenden lang aangenaam blijven. In oktober koelt het verder af en neemt de kans op een regen- of onweersbui aanmerkelijk toe.

Voor het actuele weerbericht kijk je op: El tiempo Ronda

Regen in Andalusië?

Jazeker, ook in Andalusië kan regen vallen. En als je ziet hoe prachtig groen Andalusië is begrijp je direct dat er voldoende regen valt. Maar maak je geen zorgen omdat de meeste regen in de maanden november tot en met februari valt. In maart en oktober moet je wel rekening houden met een regenbui en is een jack geen overbodige luxe.