Menu

Fietsvakantie Pueblos Blancos

Bekijk de beroemde witte dorpen tijdens je fietsvakantie Pueblos Blancos.


fietsvakantie Pueblos Blancos fietsvakantie Pueblos Blancos, zonnebloemen fietsvakantie Pueblos Blancos, Setenil de la Bodega fietsvakantie Pueblos Blancos


De streek rond Ronda is beroemd om zijn witte dorpen. Schijnbaar willekeurig tegen de berghellingen geplakt liggen ze te blinken in het zonlicht. Setenil, Olvera, Zahara en Grazalema zijn een paar prachtige voorbeelden van de Pueblos Blancos. Hier heeft de tijd soms stil gestaan en voel je de sfeer van het echte Spanje. Bewonder deze dorpen tijdens je fietsvakantie Pueblos Blancos of gebruik je rustdag om naar Setenil de las Bodegas te gaan en onder de overhangende rots samen met de Spanjaarden te lunchen.
button

Misschien wel het mooiste uitzicht op tal van Pueblos Blancos krijg je op een rit (op de fiets of in de auto) als je vanuit Ronda over de A-369 in de richting van Algeciras rijdt. Zelf passeer je tal van prachtige witte dorpen zoals Atajate, Benadalid en Benalauria. Aan de overzijde van het dal heb je een geweldig uitzicht op Alpandeire, Farajan en Pujerra.

Tal van deze dorpen beginnen hun naam met “Ben-” hetgeen de oorsprong in de tijd van de Arabische (Moorse) overheersing verraadt. Niet verwonderlijk met Afrika zo dichtbij. Rijd je verder over de A-369 dan zie je bij helder weer niet alleen de scherpe punt van de rots van Gibraltar maar daarachter ook het Atlasgebergte in Marokko.

Een van de dorpen heeft zijn witte kleed afgelegd. Juzcar is inmiddels het Smurfendorp en is heel blauw! Bij het uitkomen van de smurfenfilm is dit dorp omgetoverd tot smurfendorp. Geheel in stijl zijn alle huizen blauw geschilderd en hier en daar van decoraties in stijl voorzien. Middenin het dorp staat de grote smurf de boel te overzien. Heb je geluk dan serveert men in het hotel “Los bandoleros” smurfentaart!