Menu

Fietsvakantie Las Palomas

Je fietsvakantie Las Palomas in de bergen (Serranias) van Ronda biedt volop uitdaging.


fietsvakantie Las Palomas fietsvakantie Las Palomas fietsvakantie Las Palomas fietsvakantie Las Palomas


Kom naar Ronda voor een fietsvakantie Las Palomas. Beklim, onze eigen Andalusische Alpe d’Huez. Even lang en hoog maar dan in de Spaanse zon en dus al in maart te beklimmen! Terwijl je langs het stuwmeer (el pantano) rijdt zie je in de verte Zahara liggen blinken in de zon. Daar begint de klim over 12,5 km naar de top van Las Palomas. Ongeveer halverwege krijg je zicht op de top, de slingerende bochten omhoog en de witte betonblokken langs de rand van de weg. Eenmaal boven gekomen heb je weer een mooie klim aan je lijst toegevoegd en wordt je vereeuwigd voor het bord met de hoogte!

button

De puerto de las Palomas wordt regelmatig opgenomen in de cyclo’s en professionele koersen die de streek passeren. Vaak is de streek gastheer voor de Ruta del Sol en ook La vuelta de España komt met enige regelmaat over de puerto Las Palomas. Een mooi voorbeeld is de cyclo La Sufrida die elk jaar in de omgeving verreden wordt. Met bijna 200 km en 5.000 hoogtemeters vergelijkbaar zwaar met La Marmotte in Frankrijk.

De puerto de Las Palomas is verbind Zahara de la sierra aan de westelijke kant met Grazalema, een parel van een wit dorpje (pueblo blanco). Van de zuidkant is Grazalema ook te bereiken via de puerto El Boyar. Bij helder weer is Cadíz daar te zien. Vanuit Grazalema is Ronda snel te bereiken over een prachtige beschutte weg omzoomd door kurkeiken.

Grazalema is tevens het hart van het Parque nacional de Grazalema, een schitterend natuurgebied met geweldige wandelwegen en ook bekend vanwege de verscheidenheid aan (roof-) vogels. Op de diverse passen zijn uitkijkpunten (Spaans – miradores) met informatieborden over de verschillende vogels die er gezien kunnen worden.