Menu

Fietsen in Andalusië

Prachtige landschappen en een heerlijk klimaat!
fietsen in andalusië

Bergen en Natuur

Over de hellingen van indrukwekkende gebergtes liggen goede asfaltwegen en uitdagende mountainbikeroutes!

ronda plaza del socorro

Klimaat

Een heerlijk fietsklimaat gedurende het grootste deel van het jaar….vooral wanneer het in Nederland guur en nat is!

ronda brug

Ronda

Gelegen op een imposante rots, omgeven door berggebieden en doordrenkt met historie en bruisende terrasjes.

witte dorpjes

Witte Dorpjes

Schilderachtige Pueblos Blancos (witte dorpjes) liggen verspreid in de natuurgebieden rondom Ronda.

Fietsen in Andalusië

 

Andalusië is de ideale omgeving om jezelf uit te dagen voor uitdagende racefiets of mountainbike-tochten. Fietsen in Andalusië is een droom van elke fietsliefhebber. Het mediterrane klimaat nodigt uit om de fiets te pakken en op ontdekkingstocht te gaan langs authentieke “witte dorpjes”, prachtige natuurgebieden en over indrukwekkende bergpassen. Temidden van deze natuurgebieden en bergen ligt het hart van de Andalusische witte dorpen: Ronda

Bergen en natuur

Kies eens voor iets anders en maak kennis met de bergen (Serranias) rondom Ronda. Beklim Las Palomas, onze eigen Alpe d’Huez. Even lang en hoog maar dan in de Spaanse zon en dus al in maart te beklimmen! Terwijl je langs het stuwmeer (el pantano) rijdt zie je in de verte Zahara liggen blinken in de zon. Daar begint de klim over 12,5 km naar de top van Las Palomas. Ongeveer halverwege krijg je zicht op de top, de slingerende bochten omhoog en de witte betonblokken langs de rand van de weg. Eenmaal boven gekomen staat jouw tijd genoteerd en wordt je vereeuwigd voor het bord! Voor de liefhebbers is het ook mogelijk excursies naar andere bergen te organiseren, zoals bijvoorbeeld naar de Pico Valeta: een klim van 43 km en met 3395 meter is het de hoogst geasfalteerde weg van Europa!

Klimaat

Andalusië heeft een mediterraan klimaat en is daardoor de ideale fietsbestemming. Wanneer het weer in Nederland nog koud en nat is, kunnen de temperaturen in Ronda al oplopen tot een aangename 15 à 20 graden en heeft de zon volop kracht. Niets is heerlijker dan in februari na een mooie tocht neer te strijken op een zonnig terrasje!

Ronda

Ronda is nog relatief onbekend bij de toeristenmassa en daardoor is het kleinschalig en bijzonder, de ideale basis voor een vakantie in Andalusië. De accommodaties en routes zijn door ons met aandacht voor de specifieke wensen van de sportieve fietser gekozen. En wil je eens een dag iets anders dan fietsen, dan heeft Ronda je met zijn arena en museum, de Puente Nuevo, de Arabische baden en zijn gezellige centrum veel te bieden. Kijk hier om meer te weten te komen over Ronda.

Witte Dorpen

De streek rond Ronda is beroemd om zijn witte dorpen. Schijnbaar willekeurig tegen de berghellingen geplakt liggen ze te blinken in het zonlicht. Setenil, Olvera, Zahara en Grazalema zijn een paar prachtige voorbeelden van de Pueblos Blancos. Hier heeft de tijd soms stil gestaan en voel je de sfeer van het echte Spanje. Een van de dorpen heeft zijn witte kleed afgelegd. Juzcar is inmiddels het Smurfendorp en is heel blauw!

Benieuwd naar onze reizen? Vul je naam in en ontvang altijd als eerste de laatste nieuwtjes over de nieuwe fietsvakanties.