Menu

Najaar 2018? Stel een doel!

De scholen zijn weer begonnen en iedereen is weer aan de slag gegaan na een welverdiende vakantie. Voor de één volledige rust en voor de ander met de nodige fietsavonturen. En nu iedereen weer het normale ritme oppakt kom je dat ook weer tegen voor je sportieve activiteiten.

Maar tegelijkertijd worden de dagen snel korter en is het in de avond alweer vroeg aan het schemeren. Ook de temperaturen gaan geleidelijk weer naar beneden en vroeg of laat gaat het weer regenen. En voor je het weet holt je opgebouwde conditie hard achteruit.

De oplossing voor de herfstdip is het stellen van een aansprekend individueel doel. Wellicht nog een mooie toertocht eind oktober of je PR verbeteren op dat ene segment? Het maakt niet zoveel uit welk doel het is uit als je het maar doet.

Maak het wel concreet, een algemeen voornemen als twee keer per week gaan rijden sneuvelt al snel onder de omstandigheden. Met name deelnemen aan een cyclo of toertocht op een vaste datum is heerlijk concreet! Doe het vooral ook samen met anderen. De afspraken die je met elkaar maakt om het doel te bereiken hebben een sterke disciplinerende werking. Heb jij een keer wat minder zin dan motiveert je fietsmaat je wel om toch te gaan. En bovendien is samen trainen een stuk leuker!

Zorg er echter wel voor dat je een realistisch doel stelt. In ons optimisme is het verleidelijk een te ambitieus doel te stellen. Als je dan merkt dat het halen van het doel niet gaat lukken zou je er zomaar helemaal mee kunnen stoppen en dat zou jammer zijn. Niet te voorzichtig maar zeker niet te ambitieus is het devies.

Heb je in het bovenstaande de motivatie gevonden om een doel te stellen en daarvoor te trainen? Mooi, wij horen graag wat je plannen voor het najaar worden. Misschien wel onze “Oktober Uitdaging” met een prachtige koninginnenrit van 142km met 3.300 hm!