Menu

GironaUiteraard gaat er niets boven Andalusië maar de afgelopen dagen ben ik gaan trainen in Girona bij Léon Burger van Robic. Ik ken Léon al heel wat jaren en laat me nog steeds door hem begeleiden voor mijn trainingen. Sinds enkele maanden heeft Léon in Girona zijn basis voor trainingsstages dus ik vond het de hoogste tijd om er eens een kijkje te nemen. Aan de ene kant zelf lekker trainen en aan de andere kant wil ik de populaire gebieden in Europa uit eigen ervaring kennen.

Girona is om te beginnen een geweldige stad met een mooi en interessant centrum. Ga zeker de kathedraal, de universiteit en de oude stadsmuren bekijken want die zijn zeer de moeite waard. Indrukwekkend op een heuvel gelegen krijg je meteen een prachtig overzicht van Girona en de bergen rondom de stad.

Het centrum is toeristisch maar dat heeft als voordeel dat er een keur aan bars en restaurants is. In de namiddag is het altijd een gezellige drukte in de nauwe straten van de binnenstad. Opvallend is de betrekkelijke rust die het geheel toch uitstraalt.

In een viertal dagtochten heb ik onder leiding van Léon de omgeving mogen verkennen en eerlijk is eerlijk ik heb het prachtig gevonden. Een afwisseling van klimmen en open wegen, bossen en landerijen en zelfs holle wegen wat mij als Limburger natuurlijk zeer aansprak. Wat klimmen betreft kom je volop aan je trekken en dan zijn we nog niet echt de bergen in geweest. Het was, begin december, bij vertrek behoorlijk koud en in de bergen lag zelfs sneeuw. Reden om de hogere delen te mijden.

Léon heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Hij beschikt over mooie routes en past die desgewenst op je niveau aan. In zijn pakket biedt hij uitstekende Basso fietsen aan en ik heb daar heerlijk op gereden. Verder kan alles geregeld worden, de transfer van de luchthaven, een comfortabel hotel of appartement, desgewenst ontbijt en natuurlijk de begeleiding. Aan de hand van je doelen stippelt Léon de ritten voor je uit en analyseert de gegevens uit bijvoorbeeld je Garmin om je vervolgens weer tips voor de volgende dag te geven.

Kortom, voor de zon en de warmte moet je nog steeds in Andalusië zijn maar als je stevig wilt trainen kan ik Robic Girona van harte aanbevelen (als je daarna maar weer naar Ronda komt!)