Menu

5 tips voor je fietsvakantie

 

Het is weer zomer en dat betekent voor veel mensen weer genieten van een mooie fietsvakantie. Geniet ervan en zorg vooral dat je veel plezier hebt tijdens je tocht. Om je daarbij te helpen hebben we een paar tips voor je.

 

1. Begin goed uitgerust aan je fietsvakantie

Uiteraard is je fietsvakantie ook bedoeld om weer te ontspannen maar als je niet fris aan je fietsvakantie begint is het risico op blessures of ongelukken veel groter. Met uitgerust beginnen bedoelen we ook dat je de laatste dagen periode voor je fietsvakantie jezelf niet meer uitput met lange toertochten. Fris en gretig beginnen helpt je om optimaal aan je fietsvakantie te beginnen.

2. Begin rustig tijdens de eerste dagen

Geef jezelf en je lichaam tijd om je aan te passen aan de omstandigheden. Het zal vaak warmer en in ieder geval bergachtiger zijn dan je thuis gewend bent. Niets is verleidelijker dan jezelf in de eerste drie dagen over de kop rijden door steeds maximaal bergop te rijden. Het gevolg zal zijn dat je na drie dagen vermoeid raakt en slecht herstel. Omgekeerd werkt een stuk beter dus bewaar je energie voor de tweede helft van je fietsvakantie.

3. Verzorg jezelf goed

Je gaat plotseling veel meer uren op de fiets doorbrengen dan je thuis gewend bent. Dat stelt andere eisen aan je verzorging. Eet en vooral drink voldoende tijdens je rit maar vooral ook na je afloop van je rit. Wacht nog even met dat welverdiende biertje en zorg eerst dat je vocht weer aangevuld is. Vooral als je elke dag stevige tochten wilt maken is herstel door goede voeding en rust erg belangrijk.

4. Kijk je fiets goed na

Neem je je eigen fiets mee zorg dan dat deze in goede conditie is. Niets is zo vervelend als de eerste dag al naar een lokale hersteller moeten. Check het profiel van je banden, je remblokken, de werking van je versnellingsapparaat en of er speling op je balhoofd zit. Als deze zaken in orde zijn kan je al niet veel meer gebeuren.

5. Plan je routes en geniet

Ga je naar een gebied dat je niet kent? En maak je geen gebruik van gidsen? Plan je routes dan goed en let daarbij vooral op het vinden van voldoende drank onderweg. In de zomer in de bergen verlies je veel meer vocht dan je doorhebt en als je uitgedroogd raakt is dat heel vervelend. Beter is het om altijd met minstens twee man op pad te gaan.

Veel plezier tijdens je fietsvakantie en we zullen je graag welkom heten in Ronda.