Menu

Recept Recovery Shake

by | mrt 13, 2017

Na de inspanning:
Snel en optimaal herstel

Ultieme Recovery Shake voor na het wielrennen

Je kent het vast wel, dat gevoel na een zware trainingsrit of wedstrijd. De energievoorraad is helemaal uitgeput, de spieren voelen zwaar en stram aan.
Dat is je lichaam dat zegt dat je de reserves terug moet aanvullen na een dergelijke inspanning. Tijdens de inspanning is het onmogelijk om de verbruikte energie tijdig aan te vullen aangezien het lichaam per uur maar 60 gram koolhydraten (wat gelijk is aan 240 kcal) kan opnemen, maar iedereen weet dat je wel meer kcal per uur kan verbranden. Daarom is het zaaks om vooraf al de nodige reserves bij te vullen maar ook achteraf het nodige op te nemen.

Als je de spieren flink op de proef hebt gesteld heb je altijd een beetje spierschade geleden, dat klinkt erger dan het is, want dit heb je nodig als je uiteindelijk sterker wil worden. En hoe vlugger de spieren herstellen hoe sneller je weer stevig kan trainen met als gevolg dat je ook sneller vooruitgang boekt. En dit doe je door de eiwitten weer aan te vullen.
Daarom is het belangrijk om binnen de 30 min na de inspanning het nodige naar binnen te werken onder de vorm van een recoveryshake. Waarom binnen deze tijdspanne? Het eerste moment na de training is je lichaam en wisselwerking nog in volle gang en neemt het ook sneller voedingsstoffen op. Plus het neemt ook de eerste honger weg waardoor de koekenkast er niet onder moet lijden.

Wat moet er in een recoveryshake zitten?

Natuurlijk kan je deze naar eigen smaak maken, daarom geef ik jullie een recept mee als basis waarbij je nog enkele zaken kan toevoegen.

Basis:

30 gram proteïne poeder (Whey of Soja)
1 rijpe banaan
300 ml magere melk of plantaardige melk (soja, rijst of havermout)
Eetlepel honing
Halve avocado

Eventuele extra’s:

+ cacao poeder
+ Rood fruit zoals bosbessen aardbeien

Gooi alles in een kom en zet de staafmixer er in en klaar, je zal niets anders meer willen!
Bovendien ook lekker als toetje.

Enjoy!

Ger
Oprichter

Ik ben eigenaar en oprichter van Andalusië Fietsreizen. Sinds februari 2011 begeleid ik mijn gasten door de bergen rondom Ronda. Als gepassioneerd fietser heb ik vele streken in Europa (en Noord Amerika) mogen bezoeken op de fiets.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *