Menu

“Groene Wegen” zijn oude spoorlijnen die
niet meer in gebruik zijn en die nu gebruikt worden als niet gemotoriseerde routes die men te voet of per fiets kan afleggen. Van de oude, ongebruikte, spoorwegen zijn inmiddels ruim 2.500 km omgezet in 120 Groene Wegen die verspreid liggen over heel Spanje.

De “groene wegen” zijn een uitstekend manier om al fietsend kennis te maken met het Spaanse landschap. Het verbod op gemotoriseerd verkeer zorgt voor een hoge mate van veiligheid. Een bijkomend voordeel is dat deze fietswegen altijd geleidelijk klimmen en dalen. Je geniet van de natuurlijke omgeving en van een rijk spoorwegerfgoed.

Het concept van de Groene Weg houdt niet alleen het geschikt maken van de spoorlijnen in, maar ook de restauratie van vele oude spoorwegstations. Je vindt dan ook overal voldoende horeca.

Ga je ooit per fiets van Ronda naar Sevilla of omgekeerd dan is de Via Verde de la Sierra een absolute aanrader. Zacht klimmend of dalend passeer je de mooiste punten. Ook vele tunnels dus wat verlichting is wel aan te raden. De paden zijn niet geschikt voor racebanden maar op alle iets bredere banden is de Via Verde uitstekend berijdbaar.

In de richting Sevilla begin je in Olvera en andersom in Puerto Serrano. Halverwege is Coripe een mooi startpunt. Met ons een dagtocht maken van Puerto Serrano naar Olvera en weer terug? We regelen het graag voor je.