Menu

straat krabben

WINTERTIPS TOP 5

Hoewel we er in het zonnige zuiden van Spanje niet heel veel last van hebben, is dat in Nederland wel een ander verhaal. De winter is nu toch echt begonnen, en het lijkt er ook op dat we voorlopig niet meer met een korte koersbroek en T-shirt kunnen fietsen.

Daarom, speciaal voor jullie, onze 5 beste wintertips om de winter zo goed en veilig mogelijk door te komen.

 

 

Kleding

Nu het steeds kouder wordt buiten is het belangrijk dat je natuurlijk je kleding daarop aanpast. Een handige oplossing daarvoor is om niet één dik jack aan te trekken, maar verschillende laagjes over elkaar aan te doen. Ook bestaat er speciale thermo onderkleding die de warmte extra goed vasthoudt. Bij heel houd weer kun je het beste een muts of hoofdband onder je helm aandoen, gezien je veel warmte (40 procent ongeveer) via je hoofd verliest.  Om toch enigszins warme voeten en handen te houden kun je overschoenen over je fietsschoenen aan doen, en speciale winterhandschoenen aantrekken. Een low-budget tip is om onder je normale handschoenen nog plastic handschoentjes aan te doen

Spatbord

In de winter hebben we (helaas) ook wat meer last van regen en sneeuw. Omdat het wegdek daardoor vaak lang nat blijft, ook al regent het niet meer, kan het helpen om een spatbord te monteren. Ze hebben deze speciaal voor racefietsen of mountainbikes. Daardoor heb je geen last van opspattend water en modder, en blijf je een stuk schoner en droger.

Buitenbanden

Ook is de kans dat je lek rijd in de winter wat groter dan in de zomer. Er liggen veel bladeren, takjes en rotzooi op de straat wat voor lekke banden kan zorgen, maar ook is de kans daardoor groter dat je uitglijdt. Daarom is het in de winter aan te raden om te kiezen voor buitenbanden die iets breder zijn en met een grover profiel.  Wij zijn fan van de Continental Grand Prix 4-season in 25mm, maar dat is voor iedereen een persoonlijke keuze natuurlijk.

Licht

Wanneer je in de middag of avond gaat trainen kan het zomaar zijn dat je niet voor het donker thuis bent. Zorg daarom altijd dat je lampjes bij je hebt die je snel op je fiets kunt monteren zodat je altijd goed zichtbaar blijft, en veilig je training kunt afmaken. Ook handig wanneer je onverwachts door de mist moet fietsen!

Eten en drinken

Als je gaat fietsen op dagen dat het erg koud is heeft je lichaam meer energie nodig. Deze energie zal dan als eerste worden gebruikt voor het fietsen maar het kost je lichaam ook veel energie om zichzelf warm te houden. Om die reden is het belangrijk goed op te letten dat je voldoende blijft drinken en eten.

We hopen dat hiermee de winterperiode een klein stukje aangenamer gaat worden!